Aanbod voor particuliere cliënten

Bij IAMNess kun je terecht als je vastloopt door klachten die jou verhinderen om te doen in het leven wat jouw hart je ingeeft. Klachten veroorzaakt door onverwerkt verlies en/ of ingrijpende levensgebeurtenissen.

De onderliggende oorzaken van deze stagnatie liggen meestal in het onderbewustzijn. En omdat het overleefmechanisme er alles aan doet om bij pijnlijke oorzaken weg te blijven, komen we er niet zomaar bij. Dit maakt dat klachten vaak complex lijken en langdurig aanhouden. Dan is het helpend als een therapeut, tijdelijk tijdens jouw proces, aan de zijlijn met je meekijkt en aanreikt wat nodig is voor herstel.

Therapie & persoonlijke ontwikkeling

Trainingen,
workshops &
retraites

Wat is Psychodynamische Therapie

Psychodynamische Therapie houdt in dat er gewerkt wordt met verschillende therapievormen die ingezet worden aan de hand van de hulpvraag. Het is een holistische werkwijze waarbij gekeken wordt naar fysieke, mentale, emotionele en spirituele factoren.

Psychodynamica is namelijk het krachtenspel van zelfbeeld, verlangens en emoties. Wanneer deze in harmonie zijn, voelen wij ons energiek en evenwichtig. Is er sprake van disharmonie dan voelen wij ons door innerlijke strijd vermoeid, neerslachtig en raken we in disbalans.

Met behulp van Psychodynamische Therapie ontstaat verdieping van zelfinzicht en bewustzijn. Hierdoor krijgen wij inzicht in onze eigen psychodynamische processen en kunnen wij een blijvende persoonlijke ontwikkeling en verbetering tot stand brengen.

Bij IAMNess kun je voor de volgende therapievormen terecht: EMDR, Regressie Therapie, Innerlijk Kind werk, Opstellingenwerk, Delenwerk, Bio-energetica, Hypnotherapie, Creatieve Therapie en Relatietherapie.

Verdieping en specialisaties: Pre- en perinatale psychologie, complex trauma, hechting- en symbiosetrauma, Systemisch Werk, Meergenerationeel Traumawerk en TransCultureel Systemisch Werk

Therapie & persoonlijke ontwikkeling

 Een stap in jouw eigen richting

Bj IAMNess ben je welkom in een informele sfeervolle praktijkruimte. De ruimte is met liefde ingericht om het jou zo comfortabel mogelijk te maken. Dit biedt de gelegenheid om op eigen tempo aan herstel te werken.

Je mag je verhaal vertellen en er is ruimte voor stilte. Bij IAMNess kun je op adem komen van strubbelingen en er hoeft even niets. Gedurende sessies van anderhalf uur, is er alle tijd en aandacht voor jou en hetgeen jou hier brengt.

Een belangrijk onderdeel van therapie bij IAMNess is psycho-educatie/ training. Hiermee ontwikkel je onderscheidingsvermogen in jouw innerlijke processen waardoor je gemakkelijker en sneller herkent wanneer je vanuit overleving reageert en wanneer vanuit jouw volmaakte zijn (I AM). Op deze manier word je in de gelegenheid gesteld om vanuit jouw gezonde deel te werken aan psychisch herstel. Dit is een belangrijke voorwaarde voor effectieve therapie. Immers wanneer je vanuit overleving aan herstel werkt, worden jouw klachten uiteindelijk alleen maar versterkt en dat is nou net niet de bedoeling.

Met psycho-educatie en I AM als basis, wordt Psychodynamische Therapie tijdens het traject ingezet om te herstellen van onverwerkte rouw en/ of trauma’s. Tijdens dit herstelproces ontstaat ruimte voor zingeving, persoonlijke ontwikkeling en groei. Door deze bewegingsvrijheid kun je kiezen voor een leven vanuit heel zijn. Jouw leven leiden zoals het bestemd is!

Workshops, trainingen en retraites

De volgende stap in jouw eigen richting

IAMNess verzorgt op aanvraag workshops en trainingen voor o.a. particuliere cliënten die na hun individuele traject graag in een klein gezelschap verder willen werken aan persoonlijke ontwikkeling en groei. Dit zijn inspirerende bijeenkomsten waarbij je de gelegenheid krijgt jezelf te ontmoeten in andere gelijkgestemden. Tevens kun je nog verder verdiepen in de materie die jou is aangereikt tijdens de individuele sessies. Op deze manier krijgt jouw proces een boost en kun je jouw innerlijk leiderschap nog meer bekrachtigen.

Heb je hierna helemaal de smaak te pakken? Ga dan met IAMNess mee op reis naar een zonnige bestemming voor een voor jou op maat gemaakte miniretraite! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Vanessa.

Psychodynamische Therapie valt onder de complementaire zorg. Individuele sessies kunnen gedeeltelijk vergoed worden door zorgverzekeraars. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar, welk pakket en al dan niet aanvullend verzekerd zijn. Relatietherapie en groepswerk zoals workshops, trainingen en retraites, worden niet vergoed door zorgverzekeraars.